12 Şubat 2014 Çarşamba

1. Liste, 3. Gün... Gündem: MENÜ YAPILANDIRMASI !!!





Günaydın Arkadaşlar,
Yine bir günü bitirdik hatasız, kazasız...
Bu gün Mucize'me söz verdiğim üzere menü yapılandırmasını konuşalım olur mu ?
Herkes listede neyi nasıl tüketiyor paylaşırsa fikir olur diğerlerine.
Bu postu dünden hazırladım ve gün içinde döneceğim...
Hepimize kolay gele...

......................

Döndüm Canlar,
Vallahi sabahtan beri yorumlar Maşallah bilgi hazinesi gibi :)))
Hepimizi çok gayretli görüyorum, ne güzel.
Biz ne güzel bir grup olduk ya.
Ne güzel bir dayanışmamız oldu.
Elhamdülillah...

Şimdi aslında yorumlarda gündem hala spor ama o konu bitmez. Bu işin uzmanları bile çeşitli çeşitli fikirler atmışsa, biz bu işin içinden hiç çıkamayız. Herkes kendine uyanı seçsin ve ( sevgili Skinny'e katılıyorum ) istikrarlı olup bırakmasın... Ama fikir alışverişi de süpermiş valla. Küllenmiş bilgiler, yepisyeni araştırma sonuçları masaya yattı birbir. Ne güzel... 

Gelelim esas mevzuya...
Menü yapılandırmasında zorluk yaşayan ve liste karmaşasını çözemeyen arkadaşlara nacizane bir önerim var. İncelemeden paylaşmak istemedim. Bugün itibariyle baktım ve bizlere rehber olma özelliğiyle süper bir blog.
Böyle deneyimlerini, duygusunu paylaşan bloglara bayılıyorum. Kendine öz eleştiri de yapmış ki altın değerinde. 
Ben "cadının sevdikleri" bölümüne özellikle aktif blogları seçiyorum ki ( bir kaç tanesi aktif olmasalar da benim için özeller ) bu güzel bloguda eklemeliyim "hafifleme kardeşliği" için, bunu anladım bugün. 
Sevgili Diyetorfoz'un bloguna ve  tamda bizim listenin menülerine bi tıkla ulaşabilirsiniz. Üşenmemiş tek tek yazmış, MPG listelerini yaparken. ve Mevsimlerden Roma blogunun hayat bulmuş hali gibi. Ve Menü konusunda kafası karışan arkadaşlara da çok güzel bir kaynak...
Listeleri kopyalayıp burada yayınlamak şık olmaz diye düşündüm arkadaşlar. Herkes kendi incelerse daha hoş olur dedim kendimce. Biraz zahmetli olacak ama. Tanımıyorum arkadaşı ben... Sadece bir ara ilgimi çekmişti oradan biliyorum. Sonra yazmayı bıraktı. Keşke devam etse...

Teşekkürler Sevgili Diyetorfoz...

İyi akşamlar... 





































44 yorum:

  1. Vay canina arkadaş! !! Bu ne kadar büyük bir azim konusunda. MASAALLAH! !!! Bu yorumu bir onceki postundaki sporla alakali anlattiklarina binaen yaziyorum, guncel olsun diye buraya yazmak istemedim. Okurken öyle bir enerjiyle doldumki yerimden kalpkip kosmak istesim.
    Pazar gunu kendime yeni bir yürüyüş ayakkabisi aldim, cunku eskilerim artik is gormeyecek hale gelmisti ( eskimesinden en cok zevk aldigim spor ayakkabilaridir) . Yenilerde ayagimi vurdu. Dun yarabandi felan idare ettim. Bugün cok kötüydü ayakkabiyi giyemedim bile. Bende arkasina basarak yürüdüm. Artik mazeretler tukendi diyorum kendime. Zaman su gibi akip giderken mazeretlere yer yok arkadaşlar. Saglili bir gün diliyorum herkese. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Mucize'm iyimi kötümü bilemiyorum...
      Ama galiba hala mücadele ediyorsam iyi tarafı daha baskın...
      Spor ayakkabının eskimesine çoook sevindim :)))
      Hep güpgüzel sporlar yapalım biz ;)))

      Sil
  2. Benim minnak oglum telefonu elimden almaya calisirken bayaaaa bir yazim hatasi olmus :))

    YanıtlaSil
  3. Gercekten cok etkilenerek okudum yazini.Azmine hayranim zaten.Sen olmasan hala yerimden kalkmazdim Iyiki varsin bende seni takip ederek kurtulacagim kilolarimdan.bu kilo bildiriminde yazan 97 sayisini ilk hedef 79 yapacagim en son 68 olsamda bana yeter diye dusunuyorum simdi sporumu yapmaya gidiyorum canim yemek listemi aksama yazacagim.Sevgiler :)))) TESEKKURLER....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur İlkem istikrarın olduğu her yerde sonuca elbet varılır...
      Ben hepimize yürekten inanıyorum...

      Sil
  4. Günaydın Hülyam,
    Yeme-içme konusuna geçmeden önce spor konusuyla ilgili belki dün söylemem gerekenleri bu gün yazsam mı:))
    Gördüm ki; spor yapmanın öneminin hepimiz farkındayız ve azami bir çaba gösteriyoruz. Harika ve takdire şayan bir durum, hepimizi alkışlıyorum:)
    Ben uzman değilim ama kilo verme denemelerimin büyük kısmında, bilgilerine inandığım insanlarla çalıştım, yetinmedim, okudum, araştırdım. Yazdıklarım bu birikimlerime dayanıyor ve benim özelimde geçerlidir belki de:)
    Altını çizmek istediğim önemli bir nokta var: "Kaş yapayım derken, göz çıkartmak" diye güzel bir deyim var türkçemizde, sporla ne ilgisi var diyenlere: İnanıyoruz ki; ne kadar çok spor yaparsam o kadar çok kilo veririm, o kadar da çabuk zayıflarım. "Kazın ayağı öyle değil" Tıpkı yemek konusunda olduğu gibi; ne kadar az yersek o kadar çabuk zayıflarız mantığı nasıl yanlışsa, sporda da aynı şey geçerli.
    **Her gün mutlaka spor yapmak şart değildir. Gün aşırı yapılan spor daha yararlıdır.
    Örnek; bu sabah saat 7.00' de veya akşam 19.00'da yaptığımız sporun etkisi 48 saat sürmektedir. Yani yarın spor yapmamak akıllıca olur.Bırakalım bu gün yorduğumuz kaslarımız bir yandan çalışırken, dokularımızda kendilerini onarsın.
    **Eğer her gün spor yapmak isteniyorsa; bir gün kardio, bir gün ağırlık çalışması şeklinde düzenlenmelidir.
    **Her gün hem kardio, hem ağırlık çalışırsak, kas ve dokularımızı hırpalamış ve gereksiz yormuş oluruz.
    Ayrıca boş yere bir de suçluluk duygusu yakamıza yapışır (evli, çocuklu olanlar beni anlayacaktır).
    **Belli bir kiloya ulaşana kadar,sıkılaşmak değil, kilo vermeye yönelik hareket edilmeli (70 kg üstü)
    Bunun için de uzmanların önerisi;
    **Haftada üç gün 40 dk (daha iyi hissettirecekse en fazla 60 dk) veya
    **Haftada dört gün 30 dk yürümek yeterlidir.
    ****Bu konuda yanlış bildiklerim, size ters gelen noktalar olabilir, eleştiri ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim;))
    Şimdi bana müsade, Leslie ile 2 mil yani 30 dk yürüyeceğim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi'm ben kimseye şu kadar spor yapın diyemem canım. Herkesin değişken bir sürü kriteri var ( kondisyon, yaş, sağlık sorunu vs. ) Bunu paylaşmamda ki amaç sürdürülebilirliği ve önümüze çıkan engellere dayanmamız gerektiği idi sadece.
      Cansın ne güzel bilgiler bunlar. Sonuna kadar katılıyorum. İstikrar olduğu müddetçe netice alınacağına inanlardanım...

      Sil
    2. Canım Hülyam, yukarıda yazdıklarım, senin içtenlikle paylaştıklarına eleştiri olarak yazmadım. Seninki harika bir başarı hikayesi:))
      Hepimizin aşırı bir spor gayretimiz olduğunu (kendim de buna dahilim) görünce inan zihnimin bir köşesinde sıkışmış bilgiler açığa çıktı. Biraz da kendime yazdım aslında:)
      Hani bilgi durmadan değişiyor ya, belki bu bilgiler de eskimiş, değişmiş olabilir. Birlikte araştırır, doğruyu buluruz. Belki de tek bir doğru yoktur;))

      Sil
    3. Sevgi'm bitanem, bunları paylaşmakla ne güzel yaptın bence de. Ben sadece yanlış anlaşılma olmasın diye altını çizmek istedim. Yazdıklarına sa sonuna kadar katılıyorum ama ben biraz tez canlıyım, sabırsızım da galiba. İyi geldi bana bu sebeple. Teşekkürler...

      Sil
    4. Sevgicigim bunun üstüne daha baska bir sey söylenemez :)
      Yazdigim posta biraz deginmistim,bende her zaman söylüyorum,hafif hafif vücudunu taniyarak yapmak lazim sporu,kac kere yazmisimdir,"kas yapayim derken göz cikarmak " istemiyoruz.
      Yas,kilo,hastaliklar bir sürü etkenler ,bana iyi gelen baskasina yaramayabilir.
      Hafif egsersiz isteyenler icin,Kalbi ve eklemleri zorlamiyacak iki Video resmi yayinlayacâgim,yüklemeye Engel olan bir seyler var bilgisayarda :(
      Özellikle Voltran icin sectim,önce you Tube yapmak isteyenler inceler,hoslarina giderse yaparlar diye düsündüm.Özellikle yeni Spora baslayanlar acele etmeyin,hersey zamanla düzelecek.Sevgilerle

      Sil
    5. Büyük bir basri ve zum örnegi sergilemissin ,bravo Hülya.

      Sil
    6. Hülyacığım Bizim burada yaptığımız bilgi ve deneyim alış-verişi. Herkes kendisi için doğru ve uygun olanı bulacaktır mutlaka.
      Beslenme konusuna gelelim; ben listeyi oturtamadım henüz. Önceki listemle karıştırıp duruyorum:) İkisi çok benziyor bu yüzden bazen dalıp ikisini birleştiriyorum; örneğin bu gün değişiklik olsun, söğüş etli sandviç yapayım dedim. Yaptım, önden bir güzel mercimek çorbamı içtim, arkasından yağsız kefir eşliğinde sandviçimi de yedim. Oh mis!!! Kendimi nasıl tok hissediyorum anlatamam:)) "Bunda bir terslik var, ben şu listeye bir bakayım" dedim. Aaa çorba yokmuş ki:( Ara öğün mü atlasam?? Olmaz! O zaman da akşam yemeğine çok aç oturma riski var. Böylece badem ve kuru üzümden oluşan ara öğünümü de yemiş bulunuyorum:))
      Bu arada metabolizma çayını içmeye ne zaman başlıyoruz?? Ben onu atlamışım sanırım bu gün "mevsimlerdenroma"blogunda dolaşırken görünce hatırladım. Ama orada şu zamanda başlanmalı diye bir ibare göremedim. Pazartesi başlamış olmalıyız sanırım:)))

      Sil
    7. Çok güzel söyledin Sevgi'm...
      Yukarıda verdiğim linkler zannedersem menü için sorunun cevabı olur zannedersem.
      Metabolizma çayı için döneceğim...

      Sil
    8. Ahhh Şule'm ben o tabloda neler görüyorum bir bilsen... Saol bitanem...

      Sil
  5. merhaba :)
    bende kendime bir program yapıp spora başlayacağım en azından haftada 3 gün yürüyüş harika olur bu menü konusunu tam oturtamadım ben şimdilik işyerinde çıkanlardan az az yiyorum pilav mak hariç , önümüzdeki günlerde daha çok dikkat edeceğim Hülyacım bekliyoruz , gitsin kilolarrr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sporu ihmal etme canım. Menülerde yavaş yavaş oturur. Başladık ya gerisi gelir artık ;)))

      Sil
  6. Sevgi,bende sizin bilgilerinize yakın şeyler biliyorum diyet programınız bittikten sonra spor yapmayacaksanız yada belli bir yaştan sonra ilkkez spor yapıyorsanız; gün aşırı ve bedeninizi yoracak ağır faaliyetlerde bulunulmaması gerektiğini dinledim.Sadece bir fikir olsun diye paylaşmak istedim duyduklarımı....sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende ona yakın bişey okumuştum ama sadece yürümenin bence hiçbir zararı olmaz diyede düşünüyorum bi yandan. Ağır spor yapanlar ( kardiyo egzersiz ) için geçerli olabilir bunlar.

      Sil
  7. benim spor konusundaki tecrubem, ufak baslayip, pes etmeden sureyi artirmak. Daha onceleri cok hizli baslayip, 2nci haftada birakmisligim cok var. Bu yuzden su sefer gunde 2 mil ile basladim. Ilk 1 ay boyunca boyle devam etmeyi planliyorum. Mart ayinda 45dk, nisanda 1 saat yurumeyi planliyorum.

    Bu arada yuruyus disinda pilates ve yoga yapanlara da hayranim ama bana biraz uzak gozukuyor. O gunlerede sira gelecek. Burdaki en onemli faktor istikrarli olup, birakmamak. Sadece zayiflamak icinde degil saglikli olmak icin her zaman spor yapmak. Etrafimda 70 yaslarinda, hem zayif hemde ker gun kosan insanalari gorunce sasiriyorum ama her gun kostuklari icin zayif olduklarini unutmamak lazim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Skinny, söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Her zaman ki konunun özünü bulup çıkarmışsın...

      Sil
  8. Spor konusunda baya bilgilendim kendi adıma herkese çok teşekkür ederim :) Açıkçası bugünüm pek parlak değildi beslenme konusunda.Öğlen peynir domates salatalıklı sandviç yemek durumunda kaldım araöğünü tamamen atlarsam akşam atak yaşarım diye orta şekerli kahve içtim akşam da üç tane küçük kıymalı biber dolmasıyla üç kaşık yoğurt yedim.Kısaca listeye sadık kalamadım ama 2 saat kadar yürüyüş yaptım bu defa sindire sindire kaslarımı üzmeden :)
    evergreen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım oluyor öyle arada. Sık olmamasına dikkat etmek lazım. O zaman bugün yazılacakları kaçırma derim ;)))

      Sil
  9. Aslicigim o listelerle 25 Kilo vermisti.Onada yorum biraktim ama cevap gelmedi.Tavsiye ederim,inceleyin.Hemen Hemen hergün haberlesiyorduk,özletti kendini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule tavsiye ediyorsa kesin çok güzeldir :)))

      Sil
  10. Listelerin ciktisini aldiysaniz,hergün isaretleme yoluyla karistirmamis olursunuz ne yediklerinizi,yanlarina bir noktayla,kac kere yemissiniz,hangi secenegi kullanmissiniz menülerde..
    Bu biraz kolaylik sagliyor gibi,ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bi fikir Şule'm. Ben kendi adıma teşekkür ederim...

      Sil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür dilerim Şule'm cevaplayayım derken yanlışlıkla silindi. Uykusuzum galiba ben. "Bu günün sporu yapıldı yazıyordu"
      El cevap: Süpersin !!!

      Sil
  12. iyi geceler canim benim ben geeldim yine.Cok iyi gecti bugunum.Yemek listemde sporumda cok iyiydi sabah 27 dakikalik bir videodan spor yaptim aksamda 45 dakika kosu bandinda film izleyerek yaptim.Buraya gelmek icin cok sabirsizlandim bugun.Diyetorfoz un listelerine bende bakiyorum guzel fikir oluyor banada bende yazacagim listelerimi dedim ama hala yazamadim.asli'nin yaptigi gibi excele yazip kopyalamayi yapamadim bir turlu biraz daha ugrasayim olursa yazacagim buraya canim .Iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman, neyi, nasıl istiyorsan yaz ilkem. Seni her ne motive edecekse...
      En güzelinden bi kedi puan sana. Süpersin canım :)))

      Sil
  13. Arkadaşlar, hepinize merhaba, Şule m video resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum. Endamya'nın sözlerine de katılıyorum. Sonuçta herkesin yaşı kilosu ve metabolizması farklı. Bu nedenle herkes kendi bünyesini daha iyi tanıdığı için, sağlıklı zayıflama yolculuğunda bazı şeyleri diğerlerine göre daha az veya daha çok yapacaktır. Örneğin ben iki doğum yaptım. Her doğum sonrası Atkıns diyetiyle sporsuz 3 ayda 22 kg verdim. Ancak zaman içerisinde fazlasıyla geri aldım çünkü bu diyet yaşam boyu sürdürülebilir değildi. Hedef kiloya ulaşınca yavaş yavaş eski yeme düzenime döndüm. Yavaş yavaşta eski kilolarımı fazlasıyla geri aldım. Menopoz da metabolizma yavaşlıyor o nedenle beslenme kontrolü olsa bile kilo kolay verilemiyor. Davranış değişikliğine gitmek gerekiyor. Ben az yiyor az hareket ediyordum. Şimdi tam tersini yapıyorum. Çok şey yiyorum (nitelikli gıdalar) çok hareket ediyorum. Metabolizmam çalışıyor. Vücudu şaşırtmanız gerekiyor zayıflamak için. Yaşamınızda rutin aynı besinler, miktarlar ve hareketler olmamalı. Değişiklik şart bu çok önemli. Beslenmede yaşamınızdan hiç bir besin gurubunu çıkarmayın. Bazen miktarını azaltıp, çoğaltın yada benzerini koyun yerine. Zira vücudunuz unuttuğunu hatırladığında alarma geçip ( kıtlık var deyip ) yağ olarak depoluyor. Ben eskiden 15 günde 5 kg. verebilirken şimdi 1 ayda 3 kg. verebiliyorum o da aralarda sapmalar olmazsa. Geçen zaman ve kilolar ne yazık ki zayıflamayla birlikte sarkmalara neden oluyor. Önlemek için spor şart. Sıkılaşmak için daha önce yazdığım gibi plates yapmak istedim. Gördüm ki zorlanıyorum; O zaman ben belirli kiloya ulaşıncaya kadar başka bir aktivite yapacağım. Basit hareketlerle başlayıp, zaman içinde vücut alıştıkça artıracağım. Bu benim tercihim. Diyette vücudunu iyi tanımak, gözlemlemek, her yediğini yazmak (günlük kalori hesaplaması da yapıyorum) motive olarak iradenizi sağlam tutmak çok önemli. Tabi ki aramızda düşünce ve davranış farklılıkları olacak. Herkes deneyimlerini paylaşırsa birbirimize destek olmanın yanı sıra bilgi paylaşımında da bulunacağız. Bu çok önemli. Dolayısıyla sonuca sağlıkla varmak için isteyen istediği kadar bu havuzdan yararlanır.; tercihte kendisinindir diyorum. Bilgi akışını çok önemsiyorum . Azmeden, çok çaba sarf edenin şans olmadan da başaracağını biliyorum. Yol arkadaşlığı bazen çok çok güzeldir. Paylaşımlar arttıkça mesafeler yok olur. Uzaklar yakın olur. Hepinize dostlarım diyorum. Dostlar gerektiğinde acı da olsa gerçekleri söyler. Paylaşımlarımda yanlışım olduğunu düşünürseniz lütfen beni uyarın. Yapıcı eleştiriye her zaman açığım. Baştan bunları söylüyorum; bazılarınız daha az zamanda hedefe varacak benimse uzun bir yolum var 20-25 kg. vermek istiyorum. Birlikteliğimiz sürecinde herkesin deneyim, bilgi ve görüşlerinden azami derecede faydalanmak istiyorum. Şimdiden bana katacağınız değerler için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Voltran'ım,
      İsmine bayıldım canım...
      Yukarıda yazdıkların o kadar güzel ki inan gözlerim doldu.
      Bende senin gibi düşünüyorum ve yürekten katılıyorum yazdıklarına.
      Sevgilerimi yolluyorum bitanem...

      Sil
    2. Bize verdiğin doyurucu bilgilerede bayıldım bu arada. Ben kendi adıma teşekkür ederim ;)))

      Sil
    3. Cook dogru ve güzel paylasim.Video resimlerini ve birinin adresini yazdim.Video eklemede Problem cikiyor.Problem bildimi yaptim.Bir sürü Java kodu göndermisler,neyi nereye yâzacagim,hicbir fikrim yok,ugrasip arastirmam lazim.iki,üc gündür Boyle,sinir oldum resmen.Simdilik Boyle idare edin,lütfen.

      Sil
    4. Sevgili Endamya, sanırım bu grupta en yaşlı kişi (52) benim. Bilmeyenler 40 göründüğümü zayıflasam daha da genç görüneceğimi söylüyorlar. Genetik olarak şanslıyım kırışiklığım yok. Kilo yüz kaslarını destekleyip cildi gergin tutuyor. Zayıflarken yüzden de veriliyor. Önlem alıp içerden ve dışardan da desteklemek gerekiyor. Cildi beslemek, özellikle gıdı sarkmasını önlemek için; bazı hareket ve masajlarla kasları desteklemek lazım. Yeri ve zamanı geldiğinde bu konuyu da konuşuruz. Diyet konusunda o kadar çok okudum ve dinledim ki, bir diyetisyen kadar olmasa da onlara yakın bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Bilsen de mazeretler nedeniyle uygulamıyorsan giden zamana yazık oluyor. Şimdi mazeret olabilecek her şeyi çözüme ulaştırıyorum. Her şeyi daha sağlıklı, bakımlı ve kendimi mutlu etmek için yapıyorum. Senin gündem belirlemeni seviyorum. Aklıma gelenleri de irdelemek anlamında gündemi beklemeden yazıyorum. Bilinçle irdeleyerek yapılanlar en az hatayı içerir. Seni grup girişiminden dolayı öpüyorum

      Sil
    5. merak ettim şimdi paylaşacağın şeyleri Şule'm. Ama yapıyor bu teknoloji böyle şeyler, maalesef :(((

      Sil
    6. Sevgili Voltran, ne iyi ettin katıldın aramıza... Son anda...
      Her işte bir hayır varmış. Birbirimizden çok şeyler öğreneceğiz. Ne güzel :)))

      Sil
    7. Sevgili Voltran'ım aldım kaydı. Sarkmaları önlemek için yapılacaklar...
      Canım burada olman bana mutluluk veriyor... Nick'ini beğendiğimi söylemişmiydim. Yüklediğin manaya bayıldım, bittim o kadar yani ;)))

      Sil
    8. Nıck name yi beğenmen farkındalığını gösteriyor. Çok özel değilse bende senin Nick Name yi merak ettim.

      Sil
    9. Canım o farkındalık hepimizde var ki buradayız, ne güzel...
      Benimkinin manası sanırım bana ifade ettiği şey, vücudunu önemse...

      Sil
  14. Aramizda sevgili Aslida olsa ne güzel olurdu ama nedendir bilinmez hic ugramiyor artik bloguna halbuki ne güzel bir dostluk kurmustuk oradada..Ama blogu gercekten muhtesem cok büyük azim ve emek var kendisini tekrardan buradan kutlamak ve sevgilerimi göndermek isterim...

    Kendimce nacizane önerebilecegim öncelikle arkadaslarim Mevsimlerden Romayi iyice bir okumaniz ama gercekten vakit buldukca mutlaka bakin ve lütfen yorumlarada bu cok cok önemli ben hatim ettim diyebilirim bütün hikayeleri yazilari altindaki yorumlari inanin cok cok faydalaniyorsunuz.

    Örnegin sevgili Mehtap diyorduki birkeresinde 1 gün kacamak yaptiniz olabilir hadi bunu 1 gün daha yaptiniz tamam ama 3. günden sonra lütfen birakin ne siz beni yorun nede ben sizi..Ne dersiniz sizcede cok hakli degil mi?

    Sevgili Voltran cok güzel seyler yazmissin bu diyetin en önemli özelliginden biride ne biliyormusun yüzünün hic cökmemesi vücudunda sarkma olmamasi..Bunuda bir yazisinda belirtmisti Mehtap ..

    Ben daha öncede kendimce kilo alip vermistimki cokda genctim ozamanlar cok bir kilo olmamasina ragmen herkes derdi ay yüzün ne bicim olmus diye gecen sene 9 kilo verdim herkes ne kadar güzel görünüyorsun diyordu benimde cok sükür kirisik derdim yok (Annem-Babam sagolsun:) ) Bu konudada icin rahat olsun diye söylüyorum ama tabiiki bilgilerini ögrenmeyi merakla bekliyorum..

    sevgiler hepinize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdem, ne güzel, mutluluk verici bilgiler bunlar. Ben kendi adıma teşekkür ediyorum canım...

      Sil
  15. kendi blogumun adını sanını şifresini unutacak kadar uzak düşmüştüm maalesef dünyadan bir süre boyunca ama daha sonra google'da blog adına ulaşınca kendimden önce buraya düştü yolum. ne güzel şeyler yazmışsınız hakkımda, çok teşekkür ederim. bir süre olmuş aslında sizler yazalı sanırım inceleyemedim henüz siteyi ve tüm olan biteni ama artık ben de diyetorfoz da geri döndük çünkü hayata bir yerden dönmek lazım! ;) herkese sevgi ve selamlarla.

    YanıtlaSil

Paylaşımınız için teşekkürler...