23 Şubat 2014 Pazar

2. Liste, 2. ve 3. Gün... Gündem: SARKMALARI ÖNLEMEK İÇİN YAPILABİLECEKLER !!! ( Yeni post düzenleyemedim özür !!! )





























Günaydın Arkadaşlarım,
Sevgili Voltran'ın talebi olan sarkmalar için neler yapılabilir onu konuşalım istedim bugün.
Kaş yapalım derken göz çıkarmadan, güzelliğimizden ödün vermeden zayıflamak hepimizin gayesi...
Ve ben tahmin ederim ki hepimizin yaptığı şeyler vardır elbet...

Yaaa biz bu işi ne güzel yapar olduk.
Tebrik ediyorum hepimizi...

Bugün öğlen arkadaş toplantısına davetliyim.. Hadi bana kolay gelsin...
Sevgiler...

..................

Merhaba arkadaşlar,
Yorumlarla konu az, çok toparlandı.
Benim ekleyeceğim bir konuda, banyoda vücudu canlandırmak için yapılabilecek pratik uygulamalar.
Bir soğuk, bir sıcak su altında duş. En son soğuk suyla duşu bitirmek. Ölü derilerden cildi arındırmak ta işe yarayacaktır diye düşünüyorum.
Paylaşımları okumak benim için çok keyifliydi. Umarım aynı keyfiyeti hepiniz almışınızdır...

Birde ben cerrahi müdahale konusunu kıyısından anmak isterim. Çok uzak değilim bu konuya. Yadırgamıyorum yani. Çok açmadan teğet geçiyorum ve hepinize sevgilerimi yolluyorum...









28 yorum:

  1. Sarkmamak için en etkili şey spor diye biliyorum.Bir de bolca su içmek.Cildi canlandırmak için,kilo verdikçe derinin toplanıp yeni bedene uyum sağlaması için su önemli.Bir de platesin sıkılaşmak için çok etkili olduğunu düşünüyorum.Ama ben şahsen sevmiyorum,sıkılıyorum.Gece yatmadan önce nemlendirici losyonla karnıma aşağıdan yukarıya doğru masaj yapıyorum sarkmaması için işe yarayabilir bu da.Sevgiler...
    evergreen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evergreen'im böyle kaygılara düşmek için erken daha. Çok gençsin sen. Yıpratma kendini ;)))

      Sil
  2. Hülyacığım sen çok yaşa emi!!! Ben sarkmalarım için yukarıdaki kedinin yöntemini kullanmayı düşünüyorum:)) Önleyemiyorsan süsle;)))
    Şaka bir yana benim bu konuda pek bir fikrim yok. Spor yapmak ve cildi nemli tutmak iyidir diye düşünüyorum.
    Arkadaşlardan gelecek öneri ve yöntemleri merakla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keten Toumunu araştırırken bulduğum bir bilgi, denemek isteyen olursa:))
      "SIKI VE YUMUŞAK BİR CİLT İÇİN KETEN TOHUMU YAĞI
      Keten tohumu ve yağı cildi yumuşatmaya yarayan Omega-3 kaynağıdır ve aynı zamanda cildi besleyen karoten ve E vitamini bakımından da zengindir. Keten tohumu yağı cildinizi sıkı ve yumuşak yapar."

      Sil
    2. Sevgi'm paylaşımların için ben kendi adıma teşekkür ederim.

      Sil
  3. Merhaba Hulyacim, cok onemli bir konu ama ne yazik henuz cok fazla yorum gelmemis yada senin henuz vaktin olmadi yorumlari yayinlamak icin. Benim tavsiyemde verecek kilolari zamana yaymak, vucuda zaman tanimak gerekiyor. Elbette suyun ve sporun onemi büyük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mucize'm söylediklerine aynen katılıyorum. Arkadaşların paylaşımları konuyu az, çok toparladı.
      Umarım az hasarlarla bu süreci tamamlarız.

      Sil
  4. Dun bir saat yurumustum ama bugun mola verdim :)

    YanıtlaSil
  5. Dün ve bugün sporlar yapildi.

    Sporla diyet bir arada olunca sarkma olmuyor.

    Ani verilen kilolardan sonra sarkmalar oluyor.
    Beni böyle bir Problem yasamadigim icin öneride bulunamayâcâgim.Iyi aksamlar herkese.

    YanıtlaSil
  6. Ablacım bugünün sporu leslie ile 2 mil.Yorumları merak ediyordum ama bugün pek sessiziz...
    evergreen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi puanını ekledim canım ;))) Gün sonunda toparlandı gündem.

      Sil
  7. Arkadaşlar sarkma kiloya, yaşa ve genetik cilt yapısına bağlı olarak herkeste zamanla oluşan bir durum. Kilo verirken cilt mutlaka sarkıyor. Bölgesel nerede fazlalık varsa oradaki boşalma daha çok sarkıyor. Örneğin, bir balon şişirmeden önce düzgün ve elastikidir; şişirip patlattığımızda nasıl pörsüyüp inceliyorsa bizim derimizde bu süreci geçirmekte. Ben sarkmayla ilgili biraz araştırma yaptım sizlerle de paylaşmak istiyorum. Krem olarak muhtelif ürünler var; ama ben sert bir keseyle saf zeytinyağını aşağıdan yukarıya dairesel hareketlerle masaj yaparak sorunlu bölgeye uygulamayı seçtim. Bu cildi nemlendirerek kan dolaşımını harekete geçirerek, selülit ve sarkmaları önlemede yardımcı olacaktır. Bacak sarkmalarınaysa en faydalı spor bisiklet. Kol sarkması için yapılacak hareketse her iki kolu dokuz çeyrek gibi açıp 50 şerlik setler halinde önce içe sonra dışa doğru hızlıca çeviriliyor. Göğüs sarkması içinse sandalyeye oturur gibi yaparken her iki elde bulunan ağırlıklar set halinde kaldırıp indirilyor. Karın sarkmasına mekik, yürüyüş, koşu, yüzme, plates gibi sporlar yapılarak kasları çalıştırmalı; Biberiye yağı ve portakal yağıyla masaj yapılmalı. Kahve telvesiyle haftada en az 3 gün sarkacağı düşünülen bölgelere masaj yapılmalı. Bunların yanı sıra Protein ağırlıklı beslenmeli, Bol su, yeşil çay, yağsız süt ürünleri tüketilmeli. Daha bir sürü bilgi varda bunlar benim uygulayacaklarım. Ha unutmadan gıdı içinde dairesel hareketlerle aşağıdan yukarıya dönüşümlü olarak kayısı çekirdeği yağı, badem yağı sürüyorum akşamları. Ben basit uygulamaları tercih ediyorum. Seçenenekler çok çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba voltran, cok tesekkürler cok yararli bilgiler gercektende! Benim hamilelikte aldigim kilolardan sonra en cok arastirdigim konulardan di sarkmalar..Spor, egzersizler kesinlikle bencede cok önemli birde bence hizli ve sagliksiz Kilo veriminde cok sarkmalar oluyor diye biliyorum. Biz cok sükür hedefimize emin adimlarla ilerliyoruz..
      sevgilerle

      Sil
    2. Sevgili Voltran ve Nil paylaşımlarınıza teşekkür ederim. Çok doyurucu bilgiler...

      Sil
  8. merhaba Hulyacim dün yarım saat yürüdüm bugünde yarım saat crosstrainer ve 1saat aerobik yaptim canım

    YanıtlaSil
  9. CANLARIM 2 GÜN DÜR TAM KONSTERE DEĞİLİM EVDEKİ TADİŞLATTAN ÖTÜRÜ İPİN UCU KAÇTI YARDIIMMMMMMMMM!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülüş'üm Sevgi'ye katılıyorum. İpin ucu kaçtı diye ne geri dur, ne de kendini sık. Böyle karışık zamanlar insanı boşluğa düşebileceği en zor zamanlardan biri. Kısa vadeli bir plan yaparsan iyi olur derim ben. Canım bırakma lütfen...

      Sil
  10. Hiç üzülme Gülüş, hiç bir şey olmamış gibi listeye aynen devam. İpin ucu kaçtı diye sakın vaz geçme! En baştan başlamak daha zor olur, iki günde toparlarsın inan bana. Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar D vitamini noksanlığından muzdaribim. Tahlil sonucuna göre Doktor reçeteye D-vit3 yazdı Eczaneden aldım ama henüz kullanmadım. Çünkü Laboratuvar Doktoru Omega-3 önerdi. İnternetten araştırdım, Sulgar ve GNC arasında kaldım. Kullanan varsa öneri almak istiyorum. Benim zor kilo vermemin menopoz dışında diğer nedeninin D vitamini noksanlığı olduğunu söyledi Doktor. Bol güneş almalı bol balık yemelisin ve bitkisel destekli ürünler kullanmalısın dedi. Diyet yaparken herhangi bir şikayet olmasa da açlık kan şekeri, kolestrol, trigliserid, hdl, ldl, vitamin d3, vitamin b12, folik asit, insulin gibi testlerin yapılması lazım diye düşündüm ve yaptırdım. İyi ki de yaptırmışım, Sonuç şeker yok, kolestrol ve kandaki yağ düzeyi biraz fazla, d vitamini noksan. Bu verilere göre beslenmemi planlayacağım. Tekrar olacak ama, Vitamin destek kullananların önerilerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım d vit. ana kaynağı güneş. Çıplak vücudunu direkt güneşle temas ettir derim. Helede güneşin sıcaklığının çok etkili olmadığı şu havalarda rahatlıkla yapabilirsin bunu. Vitamin destek takviyeleri konusunda yardımcı olamayacağım çünkü çok olumlu karşılamıyorum ben böyle şeyleri.

      Sil
  12. Mevsimlerden romanın yorumlarunı incelerken sitenizi bugün keşfettim ve çok mutlu oldum:) neden mi? Çünkü 10 subatta mehtabın diyetine kendimce baslafım ve böyle bir gruptan haberim yoktu, şimdi benimle beraber bu yola çıkanları görmek çok güzel.. Başlangıç kilom 77.2
    ELİF :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif hoş geldin, senide aramızda görmek güzel :)))

      Sil
  13. Mevsimlerden romanın yorumlarunı incelerken sitenizi bugün keşfettim ve çok mutlu oldum:) neden mi? Çünkü 10 subatta mehtabın diyetine kendimce baslafım ve böyle bir gruptan haberim yoktu, şimdi benimle beraber bu yola çıkanları görmek çok güzel.. Başlangıç kilom 77.2
    ELİF :)

    YanıtlaSil
  14. Dr. Osman Müftüoğlu ve Dr. Mehmet Öz Kril yağı Balık yağı yüksek oranda EPA ile DHA Omega-3 yağ asitleri içeren bitkisel besin takviyesi (600 mg. DHA Omega-3 içeren takviye) alınmasını öneriyor. Bende sana katılıyorum kimyasal içerikli olan hiç bir şeyi kullanmıyorum. Dr. verdiği ilaçları bile çok mecbur kalmadıkça kullanamıyorum. Ancak güvenilir markaların doğal bitkisel ürünlerinleri mecbur kalındığında kullanılabilir gelmeye başladı bana. Zira bazı şeyleri doğal olarak elde edip tüketemiyoruz.

    YanıtlaSil

Paylaşımınız için teşekkürler...